Rewolucja w gotowaniu makaronu

Jestem restauratorką z wieloletnim doświadczenia. Aktualnie jestem właścicielką siedmiu dobrze prosperujących restauracji na terenie województwa Małopolskiego. Zaczynałam kilkadziesiąt lat temu w Krakowie, otwierając małą knajpkę nieopodal rynku. Nie spodziewałam, iż mój interes urośnie do tak wielkiej rangi. Planuje otwarcie kolejnych restauracji w niedalekiej przyszłości. Chcemy otworzyć punkty gastronomiczne w województwie Śląskim, Podkarpackim oraz Mazowieckiem. Plany są duże, ale wszystko wskazuje na to, iż za niedługo będziemy brać się za ich realizację. W każdej naszej restauracji w roli głównej występuje makaron. Niektóre z nich są o profilu bardziej włoskim, niektóre nieco mnie, raczej panuje w nich kuchnia polska.

Jak urządzenie, które gotuje makaron oszczędza czas

urządzenia do gotowania makaronuJednakże, tak jak wspomniałam powyżej wszędzie w roli głównej jest makaron. Wszystkie dania są z makaronem. Nie posiadamy dań z ziemniakami, ani z ryżem czy kaszą. Makaron stał się znakiem rozpoznawalnym naszej marki. Sama nazwa lokali na to wskazuje – nazywamy się wszakże – „Wszystko ala Pasta i Makaron”. Polacy, ale nie tylko – kochają dania z makaron, jest to chyba sekret naszego sukcesu. Codziennie – dosłownie, dzień w dzień w moich restauracjach przewijając się setki głodnych osób, wiadomo kuchnia musi działać bardzo szybko – tak, aby zadowolić wszystkich naszych klientów. Nie możemy pozwolić im czekać na posiłek. Nasze sale są duże, zmieści się tam około dziewięćdziesięciu gości na raz. Z tego też powodu, aby zadowolić każdego klienta musieliśmy wprowadzić pewna udogodnienia w naszych kuchniach, w każdej z restauracji. Był to niewątpliwie strzał w dziesiątek. Zakupiliśmy i zastosowaliśmy urządzenia do gotowania makaronu. Cała nasza praca przyspieszyła o milion procent, możemy obsłużyć więcej gości na raz. A średni czas oczekiwania na nasze makaronowe danie z naszego super urządzania to średnio dziesięć do piętnastu minut – w zależności od rodzaju makaronu, który klient zamawia. Urządzenia do gotowania makaronu wystawiliśmy na zewnątrz, w sali dla gości – tak aby mogli oni oglądać pyszny, gotujący się dla nich makaron.

Goście są zachwyceni i zawsze do nas wracają. Muszę jeszcze nadmienić, iż dzięki zastosowaniu maszynek do gotowania makaronu, w każdej mojej restauracji zmniejszyliśmy koszty produkcji jedzenie oraz zużycia prądu. Na koniec kilka dań, z których nasze restaurację słyną – makaron po azjatycku, makaron spaghetti z klopsikami i sosem pomidorowym, makaron z grzybami, makaron z chorizo, gnocchi z burakami czy też penne z indykiem.